Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Kikunoiden kausi 09-10
 
***
20.3 Hauholla hieno päätös hienolle kaudelle
Kauden viimeiseen turnaukseen lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, sillä vasta näissä peleissä ratkaistaisiin lohkon sijat 1-3. Kikunoiden kanssa lohkovoitosta taistelivat Pirkat ja Hausbandy. Ja jotta homma ei kävisi liian helpoksi, mukaan Kikunoilta lähti tällä kertaa vain yhdeksän pelaajaa ja maalivahti. Ja ensimmäisenä vastustajana Pirkat, josta viime turnauksessa taisteltiin niukka 5-4 voitto. Eli alkuasetelmat haasteelliset, mutta taistelemaan päätettiin lähteä ja niin myös tehtiin. Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Kikunat meni menojaan ottaen vakuuttavan 6-2 voiton! Upea ottelu koko joukkueelta, sillä näin kovan vastustajan kaatamiseen tarvittiin jokaiselta onnistumisia.  Myös valmentaja kommentoi kopissa pelin jälkeen "hyvä, hyvä!", joten superhyvin täytyi mennä! Ottelun tsempparina palkittiin meidän pelottavaakin pelottavampi Linda, joka jyräsi tuttuun tyyliin oikeasta laidasta tehden neljä maalia.
Ensimmäisen ottelun voitto takasi jo Kikunoille sarjavoiton, mutta kausi haluttiin ilman muuta myös päättää voitonjuhliin. Eli tunti taukoa ja TorSpon kaatoon. Ottelu oli, kuten edelliselläkin kerralla, erittäin tasaista vääntöä ja kahden erän jälkeen tauolle lähdettiin tilanteesta 2-2. Ottelun käännekohta tapahtui, kun kolmatta erää oli pelattuna vain minuutti. Kikunat menee johtoon ja valmentaja ottaa ehkä hiukan yllättäen aikalisän. Pelaajat äkkiä katsomaan fläppitaulua ja kukaan ei tajua mitään… (ei siis mitään uutta). Kunnes pienen hämmennyksen jälkeen avautuu: siis pakit hyökkäämään ja hyökkääjiä pakkiin. Ok. Näillä mennään. Ja kun meidän pakit oli päästetty irti, ei vastustajalla ollut enää mitään mahdollisuuksia. Ensin Marleena taiteilee maalin ja perään Piia latoo suoraan syötöstä vastustajan verkkoon. Linda, Sarru ja Anna K. taas hoitelivat puolustuksen kuin vanhat tekijät. Tällaisia avauskuvioita ei oltu ennen nähtykään. Ottelun lopussa vastustaja pääsi vielä kokeilemaan kavennusta kuudella kolmea vastaan, mutta sekin hoideltiin ilman takaiskuja. Itse asiassa Kikunat saivat alivoimalla maalin aikaan, kun Minna heitti pallon tyhjään maaliin, mutta tällaista ei salibandysäännöissä hyväksytä. Komea maali kuitenkin! Minna palkittiin myös toisen ottelun tsempparina. Päivän tehot: Linda 6+0, Laura 2+0, Kati 1+1, Piia 1+1, Anna T. 0+2, Sarru 0+2, Marleena 1+0, Satu 0+1, Anna K. 0+1 
 
27.2 Ylöjärven turnauksessa makea voitto sarjäkärjestä
Ensimmäisessä ottelussa sarjakakkonen Kikunat kohtasi sarjaykkösen Pirkkalasta. Molemmat joukkueet olivat selvästi latautuneet kovaan kamppailuun ja vauhtia riitti alusta asti. Erityisesti Pirkat piti yllä valtavaa pelitempoa ja puolustus sai tehdä todella töitä pysyäkseen nopeakinttuisten Pirkkojen kyydissä. Ottelun alussa Kikunat oli hieman puolustuskannalla ja Pirkat saivat painostuksen päätteeksi iskettyä avausmaalin. Erän vanhetessa myös Kikunat pääsivät paremmin ja paremmin peliin mukaan ja ottelu saatiin tasoitettua vielä ennen erän loppua. Toiseen erään Kikunat sai salama-alun, kun Linda iski kaksi maalia ensimmäisen vaihdon aikana. Seuraavassa vaihdossa Lauran hieno kääntölaukaus löysi myös tiensä verkon perukoille. Vastustaja ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan kiri erän aikana vielä maalin päähän. Kolmannessa erässä molemmat onnistuivat vielä kertaalleen maalin teossa. Paikkoja oli kyllä molemmissa päissä, mutta molemmat maalivahdit olivat hyvässä vedossa. Pirkat pääsivät yrittämään tasoitusmaalia erän lopussa vielä ylivoimalla, mutta hyvin harjoiteltu alivoima kesti tämän. Viimeiset minuutit pelattiin hienosti aikaa vastustajan maalin takana ja näin pisteet jäivät Kikunoille lukemin 5-4.
Vain tunti välissä ja seuraava peli Tadya vastaan. Ensimmäinen kova peli oli selvästi vienyt mehut joukkueelta eikä jalka liikkunut enää ihan samaan malliin. Peli oli kyllä mukavasti hallinnassa, mutta viimeinen rutistus jäi kaksinkamppailuista ja maalinteosta puuttumaan. Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali saatiin puserrettua toisen erän lopussa. Minna torjui Tadyn yritykset varmasti ja näin voitto niukasti, mutta ansaitusti Kikunoille. Päivän tehot: Linda 3+1, Kirsi 1+1, Anu 0+2, Laura 1+0, Anna 1+0, Kati 0+1

6.2 Täysi pistepotti kotiturnauksesta

Raportti hukassa....

16.1 Uuden vuoden ensimmäiset pelit Ylöjärvellä
Ensimmäisen pelin ennakkoasetelmat olivat selvät, kun vastaan asettui sarjassa viimeisenä ilman pisteitä majaileva Ypa Ylöjärveltä. Etukäteen tiedettiin, että vastustaja keskittyy vain puolustamiseen ja oma liike täytyisi pystyä säilyttämään tästä huolimatta. Ottelu saikin salama-alun, kun Kirsi teki avausmaalin 27 sekunnin pelin jälkeen. Tahti ei kuitenkaan jatkunut samanlaisena. Vaikka ottelua hallittiinkin täysin, joukkue pelasi selvästi puolitehoilla.   Lopulta saatiin vielä viisi maalia väännettyä vastustajan verkkoon ja peli päättyi 6-0 voittoon. Erityisesti ketju Kirsi-Linda-Sarru sai tehoja aikaan.
Toinen ottelu olikin sitten jo tiukkaa vääntöä, kun vastassa oli Hau, joka ensimmäisessä kohtaamisessa voitettiin niukasti 3-2. Kikunat tulivat otteluun hyvällä asenteella ja hallitsivat hienokseltaan ensimmäistä erää. Erän loppuun saatiin vielä maalikin väännettyä, joten ensimmäiselle erätauolle päästiin 1-0 johtoasemissa. Toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi vastustajalle. Hau karvasi kovaa ja Kikunat olivat hiukan vaikeuksissa oman avauspelinsä kanssa. Puolustus kuitenkin kesti hyvin ja Minna torjui varmoin ottein vastustajien vedot kiinni, joten varsinaista paniikkia ei missään vaiheessa päässyt syntymään. Kolmannessa erässä kaikki kolme ketjua saivat luotua loistavia maalipaikkoja ja tolpatkin kolisivat, mutta peli pysyi sitkeästi jännittävissä 1-0 lukemissa. Lopulta saatiin pallo myös verkkoon asti, kun Linda iski ottelun toisen maalinsa Kirsin hienon esityön jälkeen. Näihin 2-0 numeroihin ottelu myös päättyi.
Hieno avaus Kikunoilta uudelle vuodelle. Erityisesti joukkueen puolustus ja maalivahtipeli ansaitsee kiitosta, sillä oma maali pysyi puhtaana molemmissa peleissä.
 
                          ***
12.12 Vuoden viimeiset pelit Janakkalassa
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Piraijat, joka kauden aikaisemmassa kohtaamisessa voitettiin murskalukemin 12-0. Tunnelma pukukopissa ennen peliä oli erittäin hilpeä, melkeinpä levoton. Pikkujoulufiilis oli päällä siis hyvissä ajoin ja tämä näkyi ensimmäisen ottelun alussa selvästi. Ottelua hallittiin kyllä, mutta selvä tehottomuus vaivasi ensimmäisessä ja toisessa erässä. Kolmannessa erässä päästiin lopulta omalle tasolle ja peli alkoi sujua paremmin ja maalejakin syntyi. Loppulukemat Kikunoille 9-1. Ottelun tehokkaimpina häärivät "oikean laidan tykit" Linda ja Anna K., jotka molemmat iskivät kolme maalia vastustajan verkkoon.
 
Päivän toiseen peliin asennoiduttiin sitten  hieman totisemmin, sillä vastustaja oli Hausbandy, jolle kotiturnauksessa kärsittiin niukka 2-1 tappio. Kikunat ja Hausbandy olivat ennen peliä sarjataulukossa sijoilla 2 ja 3 tasapistein, joten odotettavissa oli kova peli. Joukkue oli hereillä heti ottelun alusta asti ja hienokseltaan hallitsikin ottelua. Avoimia maalipaikkoja kuitenkin tuhrittiin urakalla ja näin lukemat pysyivät tasaisina läpi ottelun. Kolmannessa erässä Kikunat johtivat ottelua 2-1. Vastustaja otti viimeisillä minuuteilla maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella pelaajalla. Tasoitusmaali syntyi minuutti ennen peliajan loppua ja näin pisteet tasattiin. Peli oli Kikunoilta tiukka ja hyvä taistelu ja hieno lopetus syyskaudelle. Tasoitusmaaliakaan ei kauaa ehditty harmitella, kun joukkue suuntasi kohti pikkujouluja. Pikkujouluissa valmennus palkitsi päivän parhaina pelaajina Lindan ja maalivahti Minnan. Koko syyskauden onnistujat olivat Marleena ja Laura. Lisää pikkujouluista muilla foorumeilla…
 
                                         ***
Kikunat liekeissä Pirkkalan turnauksessa 21.11.
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Ypa, Ylöjärveltä. Peli oli täydellistä Kikunoiden hallintaa. Oma maalivahtimme koski ottelun aikana n. kaksi kertaa palloon, mikä kertoo kaiken ottelun luonteesta. Ypa keskittyi tiiviisti oman maalin puolustamiseen, mikä teki pelistä Kikunoille vaikean. Lisäksi Ypan maalivahti oli hyvässä vireessä, joten maaleja saatiin aluksi odotella. Lopulta pyöritys alkoi tuottaa myös tulosta ja peli päättyi Kikunoiden voittoon 7-0.
Parin tunnin tauon jälkeen oli ottelu Tadya vastaan. Ensimmäisen ottelun tahti oli jäänyt Kikunoille päälle ja ensimmäiset pari minuuttia oltiin hiukan hukassa, kun vastustaja tuli päälle ihan eri malliin. Hyvin nopeasti saatiin kuitenkin pelin juonesta kiinni ja ottelun hallinta kääntyi Kikunoille. Peli pyöri ajoittain jo todella näyttävästi ja vedotkin löysivät tiensä maalia kohti. Ja kun maalihanat oli ensimmäisessä pelissä saatu auki, niin siitä sitten jatkettiin. Ottelu päättyi Kikunoiden 8-1 voittoon.
                                       ***        
7.11 pelattiin Riihimäellä kauden toinen turnaus.
Kikunoilla oli vastassa HaU, Hauholta. Peli oli alussa sekavan oloista ja otetta pelistä ei tunnuttu saavan. Tähän kuitenkin saatiin muutos ja peli kirjattiin Kikunoille 3-2.
.
Toisessa pelissä vastaan asettui SCU Janakkalasta. Peli oli tasaista vääntöä ja vielä kolmannen erän alkaessa tilanne oli tasainen Kikunoiden johtaessa hienoisesti. Kolmannessa erässä maalihanat aukesivat ja lopputulos kirjattiin lukemiin 7-1.
                                       ***          
18.10 pelattiin Kosken Sykkeellä kauden avajaisturnaus.
Kikunat aloitti kauden kirvelevällä tappiolla HauSBandy vastaan 1-2. Koko joukkueelta tuntui puuttuvan tuntuma omaan pelaamiseen, eikä edes onni ollut meidän puoluolella.
 
Koko päivä muiden pelejä seuraten ja toisten suorituksia analysoiden, sisuuntunut joukkue otti toisessa erässä 37min. pelin jälkeen 12-0 lukemat Riihimäen Pirajoista.  

  

©2019 Kikunat - Kyröskosken Kiskojat - suntuubi.com